WUSHU

Wushu

Wushu is een overkoepelende term voor de traditionele Chinese vechtkunsten en krijgskunsten. Het is een uitgebreid en divers systeem van fysieke oefeningen en gevechtskunsten die hun oorsprong hebben in de oude Chinese geschiedenis en cultuur. Wushu kan worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: traditioneel wushu en modern wushu.

Traditioneel wushu: Dit omvat een breed scala aan vechtstijlen die door de eeuwen heen zijn ontwikkeld in verschillende regio's van China. Traditioneel wushu legt de nadruk op zowel vechtvaardigheid als culturele waarden.

Modern wushu: In de tweede helft van de 20e eeuw heeft de Chinese overheid modern wushu ontwikkeld. Deze moderne variant legt de nadruk op acrobatische bewegingen, spectaculaire vormen (routines) en atletische prestaties. Modern wushu heeft een gestandaardiseerde set bewegingen die worden beoordeeld door een jury in wedstrijden.

Beide vormen van wushu hebben unieke waarde en aantrekkingskracht. Traditioneel wushu houdt de rijke culturele en historische erfenis van China in stand, terwijl modern wushu fungeert als een spectaculaire en competitieve variant die de aandacht van een breder publiek trekt.

Wushu wordt zowel als een vorm van zelfverdediging als voor gezondheidsvoordelen en culturele erfgoedbehoud beoefend. Het helpt bij het opbouwen van lichamelijke kracht, flexibiliteit, coördinatie en mentale discipline. Bovendien bevordert het een diep begrip van de Chinese tradities, waarden en filosofieën.

In onze school wordt vooral de moderne wushu beoefend. Er kan zowel recreatief als competitief getraind worden.

Er zijn verschillende locaties waar trainingssessies voor kinderen en volwassenen georganiseerd worden.

UURROOSTER EN LOCATIES

Herent

Kouterstraat 1 - Sporthal Bart Swings

Woensdag
+ 8 jaar
14.30u
Zaterdag
+ 8 jaar
13.30u
Grootlo

Kapelstraat 50 - Zaal De Magneet

Dinsdag
+ 9 jaar
17.30u
Tremelo

Veldonkstraat 10 - De Cocon

Donderdag
6 - 11 jaar
17.30u
Wezemaal

Aarschotsesteenweg 172 - Wezemaal de Rank

Maandag
+8 jaar
18.00u
Vrijdag
+8 jaar
18.00u
Keerbergen

Putsebaan 103 - Sporthal Keerbergen

Woensdag
6-11 jaar
17.30u
Woensdag
+ 12 jaar
18.30u
Zaterdag
+ 8 jaar
16.00u
Zondag
competitietraining
14.00u
Bertem

Bosstraat 1 - Gemeentelijke Sportzaal

Woensdag
+ 7 jaar
13.00u
Leefdaal

Dorpstraat 542 - Gemeentelijke Sportzaal

Vrijdag
+ 7 jaar
17.30u